Home / News / Márki-Zay nem tudja, Orbán Rákosi vagy Kádár lenne, de leülne vele beszélni

Márki-Zay nem tudja, Orbán Rákosi vagy Kádár lenne, de leülne vele beszélni

Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje nem titkolja, hogy „végtelenül rossz véleménnyel“ van a miniszterelnökről, de azért leülne vele beszélni.

„Végtelenül rossz véleménnyel vagyok róla, abból a szempontból bírja a nagyrabecsülésemet, hogy hatalmas politikai teljesítménynek tartom, hogy immár ötödször alakíthat kormányt, és ebből négyszer kétharmaddal.

Mindez csak úgy képzelhető el, hogy érti ennek a népnek a lelkét“

– mondta a 24.hu-nak.

Kijelentette, hogy szeretne beszélni vele, még gratulálni sem volt alkalma, de nem mulasztaná el, azonban nem csak erről lenne szó, szeretne hatni a lelkiismeretére, és „átbeszélni, ő mit gondol erről az országról, és én mit gondolok“, ugyani bízik benne, hogy „maradt még benne emberség, tán némi kereszténység is“.

„A lopásról nem hiszem, hogy le tudnám beszélni. És azt sem hiszem, hogy sikerülne rábeszélni a hajléktalanok iránti szeretetre, vagy bármelyik gyűlöletkampánya felfüggesztésére.

De abban talán haladnánk, hogy az ország gazdaságilag jó irányba induljon, hogy fejlessze érdemben az oktatást és az egészségügyet, hogy tegyen annak érdekében, hogy megállítsa a fiatalok külföldre vándorlását.

Nem tudom elképzelni, hogy tényleg az lenne a célja, amit csinál, hogy kiürülő, szegény, a nyugatnak hátat fordító országot hagyjon majd maga mögött, amikor távozik a politikából“

– ismertette a céljait.

Hódmezővásárhely polgármestere azt is elmondta, hogy „én voltam az egyetlen ellenzéki politikus, aki elismerte, ha jót csinált. A kerítésért sose kritizáltam. Dicsértem, hogy a dohányzást betiltotta a vendéglőkben, és a játékautomaták betiltását is helyeseltem“.

Kiemelte, hogy maga is meglepődne, ha összejönne a találkozó, azt azonban nem rója fel a miniszterelnöknek, hogy a kampány során nem ejtette ki a nevét, hiszen „biztos ezt javasolták a tanácsadói. Bár elég okos ő ahhoz, hogy tudja, kampányban mi jön jól neki“.

„Azt látom rajta, hogy még nem teljesen döntötte el, hogy Rákosi vagy Kádár akar lenni“

– tette hozzá.