Home / News / Márki-Zay: Orbán Graztól Marbelláig bármelyik magánklinikán kezeltetheti magát, άм a magyarok többsége ezt nem engedheti meg

Márki-Zay: Orbán Graztól Marbelláig bármelyik magánklinikán kezeltetheti magát, άм a magyarok többsége ezt nem engedheti meg

Miután tegnap Márki-Zay Péter elővett a magyar közéletben egy régóta keringő, άм soha semmivel alá nem támasztott elméletet Orbán Viktor grazi magánklinikai gyógyulásáról, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a mai napon is szánt időt a téma továbbfejtésének.

Mai posztjában mindenekelőtt leszögezi: Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok.

„Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral.”

Ezt követően úgy folytatja, hogy a „magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban ő a fideszes kiváltságosok vezetőjeként megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbelláig, ahogy azt is, hogy magánrepülővel focimeccsekre járjon, illetve gyermekeit olyan méregdrága nyugati elitiskolákba járassa, amit hivatalos adózott jövedelméből aligha engedhetne meg magának.”

Márki-Zay leszögezi: kormányváltás után mindenki számára ingyenesen kell biztosítani a hozzáférést a színvonalas egészségügyhöz.

Posztjában továbbá leszögezi: a Fidesz tudatosan tette tönkre a magyar közegészségügyet, hogy Mészáros biztosítójával Tiborcz ingatlanjaiban a fideszes oligarchák gazdagodjanak az egészségügyön is.

„Miközben a kiváltságos kevesek külföldi magánklinikákon kezeltetik magukat, évente tízezrek halnak meg megelőzhető betegségekben és sokaknak csak a magánegészségügy jelenti a gyógyulás esélyét súlyos anyagi terhek árán.”

Megkerestük a kijelentésekkel kapcsolatban a Fidesz sajtóosztályát, eddig azonban nem érkezett reakció a kormánypárttól.

Az Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok.

Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral.

A magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban ő a fideszes kiváltságosok vezetőjeként megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbelláig, ahogy azt is, hogy magánrepülővel focimeccsekre járjon, illetve gyermekeit olyan méregdrága nyugati elitiskolákba járassa, amit hivatalos adózott jövedelméből aligha engedhetne meg magának.

A Fidesz tudatosan tette tönkre a magyar közegészségügyet, hogy Mészáros biztosítójával Tiborcz ingatlanjaiban a fideszes oligarchák gazdagodjanak az egészségügyön is.

Miközben a kiváltságos kevesek külföldi magánklinikákon kezeltetik magukat, évente tízezrek halnak meg megelőzhető betegségekben és sokaknak csak a magánegészségügy jelenti a gyógyulás esélyét súlyos anyagi terhek árán.

Ennek vetünk véget és elszámoltatjuk a jelenlegi hatalmat a súlyosan elhibázott járványkezelésért, korrupt módon beszerzett lélegeztetőgépekért és kínai vakcináért.

A tegnapi nyilatkozat az Egységben Magyarországért azon vállalását tükrözi, hogy kormányváltás után mindenki számára ingyenesen kell biztosítani a hozzáférést a színvonalas egészségügyhöz.