Home / News / Márki-Zay Péter: A szemüknek higgyenek, ne a Fidesznek

Márki-Zay Péter: A szemüknek higgyenek, ne a Fidesznek

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint a koronavírusban „megtizedelt” időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak.

Nehéz évet zártunk, szeretnénk, ha a jövő évi szebb lenne – mondta újévi köszöntőjében az ellenzék közös miniszerelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter artól beszélt, azt tudta, hogy a Fidesz be fog vetni mindent, még az ellenzékinek tűnő aktivistákat, értelmiségieket és sajtót is.

Egész évben öntötték ránk a gyűlöletet, nőtt a magyar társadalom megosztottsága.
– mondta.

Szerinte a „belső megosztottságot erősítő hang elfeledteti, hogy együtt erősek vagyunk.” Közölte, azt is, bizakodik, mert az ezeréves történelem során példátlan méretű osztogatás azt mutatja, hogy a Fidesz fél.

Felsorotla:

  • Most adják vissza a 13. havi nyugdíjat,
  • emelik a minimálbért,
  • a közmunkásbért,
  • több szektorban a pótlékot,
  • visszaadják a családoknak az SZJA-t,
  • és a fegyveres erők külön jutalmát is előre hozták.

Éppen az ellenzék erejét bizonyítja az a hatalmas küzdelem, amit a Fidesz most folytat. Azt, hogy van remény, most van olyan helyzet, hogy 12 év után el lehet számoltatni a tolvajokat, bűnözőket, gazembereket, és létre lehet hozni egy tisztességes Magyarországot – mondta.

Szólt arról is, hazugság, hogy az ellenzék visszavenné a 13. havi nyugdíjat, eltörölné a rezsicsökkentést és csökkentené a minimálbért. Ennek az ellenkezője a cél. Azt hozta fel, hogy Hódmezővásárhelyen uniós forrásból 77 százalékkal tudták csökkenteni a rezsiköltséget, a béreket és nyugdíjakat pedig értékállóvá tennék.

Az ellenzéken belül is van, aki felül a kormány hazugságának, ők árulásból vagy ostobaságból csatlakoznak – mondta..

Szerinte soha ilyen jól nem állt az ellenzék.

Kifejtette, az árak elszálltak, a koronavírus-járványban rekord szinten van a halálozás. Erről szólva úgy fogalmazott:

A covidban megtizedelt időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak.

Majd azt kérte:

Higgyenek annak, amit látnak és ne a Fidesznek.

Hozzátette: Sikerült egy szakértői csapatot megszervezni, jönnek a videós tartalmak és adományokból plakátolnak is majd. Szerinte el lehet zavarni a „legkorruptabb kormányt”, és valódi változás jöhet az országban.