Home / Social / Megengedtem a férjemnek, hogy legyen barátnője, ami ezt követően történt, mindent megváltoztatott

Megengedtem a férjemnek, hogy legyen barátnője, ami ezt követően történt, mindent megváltoztatott

Te be mernéd vállalni ezt?

Nagy általánosságban elmondható, hogy az emberek többségének fontos a monogámia, és a kapcsolatba a megcsalás semmilyen formája nem fér bele.

Ennek ellenére ma már egyre többen próbálják ki az úgynevezett poliamór kapcsolatokat, azaz amikor valakinek több partnere is lehet, és ezt a társa előtt nyíltan vállalja, a játékszabályokat közösen felépítve. Néhány ember már elmesélte, milyen is egy ilyen kapcsolat:

Legutóbb pedig a YourTango oldalon mesélt egy nő arról, hogy milyen meglepő dolog történt a házasságában. Alexandra és férje már egy ideje együtt voltak, és bizony nekik is megvoltak a maguk problémái.

Azonban sosem gondolta volna a feleség, hogy a legnagyobb változást az okozhatja, amikor engedélyt ad a párjának és az egyik legjobb barátnőjének, hogy összejöjjenek.

“Tavaly a férjem, Jason párkapcsolatban találta magát az egyik barátnőmmel, Sarah-val. Mindig jó volt közöttük a viszony, már az első találkozástól kezdve, és volt idő, amikor ők ketten jobban kijöttek egymással, mint én és Sarah.

Sosem volt köztük affér, hiszen mindenről tudtam, ami történik közöttük, sőt, még bátorítottam is a férjemet arra, hogy legyen poliamór kapcsolatuk a barátságon túl. A kettejük közötti vonzalom mindig nyilvánvaló volt, és amíg mindenki őszinte volt és követte a szabályokat, úgy éreztem, jobban járok, ha nyíltan engedek neki valami ‘őrültséget’ ahelyett, hogy titkon csinálná.

Az idő egyik felében ez az egész borzalmas volt; a másik felében azon aggódtam, hogy milyen borzalom történik majd. Íme az igazság arról, hogy szabályokat állítasz fel a férjednek és az egyik barátnődnek: ez lehetetlen!

Mégis, voltak olyan csodálatos alkalmak, amikor Jasont egészen más szemszögből láttam. És ez ébresztett rá arra, hogy milyen szerencsés vagyok azért, hogy nem az egyik barátnője vagyok, hanem a felesége.

Azóta már sok idő eltelt, Sarah valaki más felesége lett, és tanulságként tekintek vissza erre a hat érzelmileg megterhelő hónapra, amit ők együtt töltöttek. Néha még hálás is vagyok azért, hogy belépett az életünkbe és mindent összekavart, mert Jason és én újra tudtunk kezdeni mindent, együtt.”

Ezt követően pedig az író elmesélte azt is, miben változott meg a házasságuk, és mi az, amit megtanult ebből a fél évből.

1. “Annyira mélyen beleestem a feleség szerepébe, hogy elfelejtettem, hogyan legyek jó barátnője a férjemnek.”

Alexandra elmondása szerint olyannyira feleségként működött, hogy már nem maradt ideje szórakozni a férjével. Megvoltak a feladatok: főzni, reggelit készíteni, szervezni, takarítani, elintézni a fontos ügyeket, ezek mellett pedig elfelejtett arra figyelni, hogyan dobja fel a kapcsolatukat.

17 év házasság után is voltak még pillangók a gyomrában, ha a férje hazaért, de a hétköznapi mókuskerék ezt olyannyira elnyomta, hogy elfelejtette szerelmes partnerként kezelni a férjét. Sarah megjelenése ezt megváltoztatta.

2. “A szex nem olyan jó érzés, ha olyannal csinálod, akibe nem vagy szerelmes.”

A feleséget nagyon megviselte, amikor a férje és a barátnője először töltötték együtt az éjszakát. Végig azon járt az esze, hogy mennyivel izgalmasabb lehet mindez, hogy Sarah fiatalabb, biztosan jobban is néz ki, és ezek után a férje többé biztos nem akar majd vele lenni.

Ennek ellenkezője vált aztán igazzá. A férj számára ugyanis bebizonyosodott, hogy a feleségével való együttlétek sokkal mélyebb jelentést hordoznak. Jobban ismerik egymást, sokkal inkább egymásra tudnak hangolódni, és megtanultak beszélni is arról, ami fontos nekik a hálószobában.

3. “Ha új dolgokat próbálsz ki, megtanulod értékelni azt, amid van.”

“Gyakran éreztem úgy, hogy elhanyagolnak, noha Jason esküszik, hogy sosem szeretett engem jobban, mint azután, hogy néhány hónapot Sarah-val is töltött. Ő vadabb lélek volt, én viszont az otthont jelentettem számára.

Arról mesélt, hogy amikor velem van, úgy érzi, hogy ott van, ahová tartozik, és meg sem fordult a fejében, hogy elhagyjon valaki másért. Amikor nem hittem neki, mondott egy példát a pizzával kapcsolatban. Jason kedvenc kajája a pizza. Akár minden nap tudná enni, sosem unná meg.

Amikor viszont etióp kaját eszik, az nem jelenti azt, hogy kevésbé szeretné a pizzát. Ez nem fogja elvenni a pizza helyét: szimplán csak azt jelenti, hogy kipróbált valami újat, ami ráébresztette, hogy még mindig ez a kedvenc kajája.”