Home / News / Meghalt az orosz Fekete-tengeri flotta parancsnokhelyettese Mariupolban

Meghalt az orosz Fekete-tengeri flotta parancsnokhelyettese Mariupolban

Vasárnap délelőtt számolt be az ukrán vezérkar egy újabb orosz katonai vezető, Andrej Palij  haláláról.

Az ezredesi rangban szolgáló Palij az orosz Fekete-tengeri flotta parancsnokhelyettese volt, a halálát pedig azóta orosz tisztviselők is megerősítették.

A BBC azt írja, hogy Palij halálát először a Nakhimov haditengerészeti főiskola titkára, Konsztantyin Csarenko erősítette meg, majd az oroszok a Fekete-tengeri flottájának bázisául szolgáló Szevasztopol kormányzója, Mihail Razvozsajev pedig az alábbi üzenetet tette közzé Telegramon

Andrej Nyikolajevics a haza védelmét választotta életcéljául, és békés jövőnkért halt meg.

A háború február 24-i kirobbanása óta az ukrán források eddig öt orosz tábornok haláláról számoltak. Oroszország hivatalosan csak az egyik áldozat, Andrej Szuhovetszkij tábornok halálát erősítette meg – zárul a BBC híre.

Kína nem zárja ki, hogy a jövőben küld majd fegyvert Oroszországnak


Az Kína amerikai nagykövete azt a CBS-nek nyilatkozva leszögezte: Kína nem küld fegyvereket, sem pénzt Oroszországnak jelenleg, ugyanakkor egyértelműen nem tudta kizárni azt, hogy ez a jövőben megtörténhet.

Qin Gang azt mondta: nem helytálló, hogy katonai segítséget nyújt Kína Oroszországnak.

Ugyanakkor „Kína küld élelmiszert, gyógyszert, hálózsákot, de fegyvert sem.” Hozzátette: jó diplomáciára van szükségünk és bátorságra. Kína támogatja a béketárgyalásokat és az azonnali tűzszünetet.

(Guardian)