Home / News / Megható bajtársiasság – Bajba jutott társukért fogtak össze a budapesti rendőrök

Megható bajtársiasság – Bajba jutott társukért fogtak össze a budapesti rendőrök

Megható bajtársiasság – Bajba jutott társukért fogtak össze a budapesti rendőrök

A rendőrök egy nap leforgása alatt segítettek a bajtársuknak / Illusztráció: MTI/Mihádák Zoltán

Hihetetlen összefogással, mindössze egy nap leforgása alatt segítettek a budapesti rendőrök egyik társuknak. A férfinak sürgősen vérre volt szüksége, amikor pedig ez a társai fülébe jutott, azok minden követ megmozgattak, hogy segítsenek neki.

Haklik Attilának egy betegség miatt volt szüksége vérrre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai tegnap hallották a férfi történetét, majd rögtön összefogtak érte.

A csapatnak pont kapóra jött, hogy csütörtökön véradónapot tartottak. A rendőrök ezek után irányítottan adtak vért Attilának, akinek így sikerült a gyógyulás útjára lépnie.

„Gyógyulj meg. Kolléga! (…) Jelentjük, a mai összefogással a maximálisan adható egységnyi vért begyűjtöttük!!” – írta meg csütörtök esti Facebook-bejegyzésében az örömhírt a BRFK.

====

Összetört a család: belehalt a koronavírusba az édes 7 éves kislány

Borzasztó tragédiát kell elszenvednie egy családnak. Egy imádnivaló kisgyermek elkapta a koronavírust, ami végül a halálát okozta.

Szívszorító körülmények között vesztette életét egy gyönyörű és édes kislány. A massachusetti hétéves Cassidy Baracka elvesztése nemcsak a családját, de a szomszédságát is megrázta.

Januári halála előtt hosszú és kemény küzdelmet vívott a koronavírus ellen. Amit meg is nyert, de a szövődmények az életét követelték. Egy megható összefogás keretében a lakópark közössége Cassidy tiszteletére a környéket rózsaszín szalagokkal díszítette fel, amit a postaládájukra és a fákra kötöttek fel.

– Nagyon nehéz volt nem mosolyogni, amikor Cassidyvel találkoztál, mert mindig mosolygott és fergeteges vicceket mesélt. Nagyon kíváncsi és okos volt, a megfelelő mennyiségű pimaszsággal. Nagyon szerette az édesanyját. Mindent együtt csináltak – állt a kislány gyászjelentésében.

Úgy emlékeztek meg a csodálatos kis Cassidyről, mint egy lelkes táncos, énekes, tornász és mindenre képes művészgyerek. Naponta színezett és rajzolt szivárványokat.

– A helye a szívünkben örökké megmarad – tette hozzá Cassidy édesanyja.

Iskolája is megemlékezett az életvidám kislányról, valamint részvétüket nyilvánították ki a gyászoló családnak.

– Cassidy vidám, temperamentumos fiatal lány volt, aki mindig nagy, ragyogó mosollyal érkezett az iskolába, és alig várta, hogy a barátaival és a tanáraival kezdhesse a napját. Mindannyiunknak megszakad a szíve egy ilyen gyönyörű kislány elvesztése miatt.

Szívünk, gondolataink és imáink Cassidy családjáért, barátaiért, fiatal osztálytársaiért és mindazokért, akik ismerték őt ebben a rendkívül nehéz időszakban – állt a közleménybe.

====

Fodor Zsóka-díjat hozna létre Schmuck Andor, ha úgy alakul, hogy tényleg örököl a színésznőtől

De arra kérte a színésznőt, hogy inkább magára költse a vagyonát.

Fodor Zsóka két nappal korábban árulta el, hogy Schmuck Andort nevezte meg örököseként. A színésznő és a politikus ma a Reggeliben járták körbe a témát, mint kiderült, kölcsönösen kerültek bele egymás végrendeletébe örökösként, és további megállapodásaik is voltak.

Hősiesen felkészülten abban állapodtunk meg, hogy ha mégis véletlenül úgy alakulna, hogy valamit kapok a Zsóka után, akkor értelemszerűen létrehozunk egy díjat, pontosabban én.

Így Zsókát örök emlékként fogjuk beleépteni ebbe a színművészet-kultúra és minden ilyen részébe
– mondta Schmuck Andor.

A politikus hozzátette, hogy könyörgött Fodor Zsókának, hogy ne költse a pénzét lakásra, inkább élje fel, amilyen van, és élvezze az életet, ha pedig megbetegedne, ő majd gondoskodik róla.