Home / News / Megsértődött az Anonymus a nevével visszaélő kormányzati sajtóra

Megsértődött az Anonymus a nevével visszaélő kormányzati sajtóra

Anonymus: 2006 óta létező csoport, drogkartelek, szekták, terrorista és szélsőjobboldali csoportok, multinacionális cégek, diktatórikus kormányok honlapjait, szervereit feltörve támadják meg azokat, akik szerintük ártanak az átlagembereknek.

Az FBI egy zárt konferenciát is tarott, hogyan harcolhatnának a csoport ellen, άм az Anonymusnak ezt is sikerült lehallgatnia és nyilvánosságra hoznia.

Az ukrán–orosz háborúban az orosz védelmi minisztérium, az állami hírcsatorna és a központi bank rendszerét is megbénították.

A Blikk információi szerint a nemzetközi hackereből álló Anonymus csoport nehezményezte, hogy visszaéltek a nevükkel, ezért bénították meg hétfőn reggelre a kormányzati sajtó internetes oldalait.

A számítógépes banditák Robin Hoodjai rejtélyesen úgy fogalmaztak, egy terrorista szervezet ennél keményebben állna bosszút, ha valaki visszaélne a nevükkel.

A csoport egyik névtelenséget kérő ismerőse a Blikkel azt közölte, a hétfői támadás csak főpróba volt.

– Miért sértődött meg az Anonymus?

– A csoport soha nem szerette, ha valaki visszaélt a nevével, az általa választott álarccal, amit a legenda szerint egykor Guy Fawkes, középkori angol katona, összeesküvő, az igazság bajnoka használt.

Az Anonymus nevével többször is visszaéltek már az elmúlt 16 évben, s egyetlen ilyen akció sem maradt megtorolatlan.

– Mit jelent a megtorlás?

– Mivel a megtámadott portálok egyértelműen egy hamis Anonymus nevében beszéltek, a csoport valódi tagjai nem csak elhatárolódnak ezektől a nyilatkozatoktól, hanem meg is leckéztetik az álcájuk mögé bújt csalókat.

Így jutottak be hétfő reggelre a kormányzati sajtó oldalaira, amiket azóta is folyamatosan terhelnek.

– Miből lehet következtetni arra, hogy a hétfői támadás csak főpróba volt?

– Az Anonymus ennél többre képes, nem az jellemzi őket, hogy ennyivel megelégszenek, ennél sokkal nagyobbat szokott szólni a bosszújuk.

Tudomásom szerint folyamatosan terhelik azóta is az érintett szervereket, hamis megkeresésekkel, üzenetekkel, kattintásokkal, ezzel fárasztva a merevlemezeket és a rendszergazdákat is.

Nem kizárt, hogy közben már elrejtettek trójai falóként viselkedő vírusokat, amiket a a hét második felére időzítettek.

Az Anonymust ismerve, várható, hogy általuk megszerzett titkos dokumentumokat, felvételeket hoznak majd nyilvánosságra.