Home / News / Mi történt? Lezárult a rendőrségi nyomozás Szilágyi Liliána ügyében, de van egy furcsa csavar a dologban

Mi történt? Lezárult a rendőrségi nyomozás Szilágyi Liliána ügyében, de van egy furcsa csavar a dologban

A rendőrség lezárta a nyomozást Szilágyi Liliána ügyében, mivel a nyilatkozatuk alapján a sportoló nem tett vallomást.

Mint ismert, Szilágyi Liliána tavaly év végén állt előtöbb évnyi belső harc után azzal, hogy apja, Dr. Szilágyi Zoltán testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt.

A március végén lezárt vizsgálat alapján a Magyar Úszó Szövetség igazat adott az úszónőnek, ezért azóta edzőként is tevékenykedő apját kizárták a szövetség által szervezett rendezvényekről.

Arról, hogy indult-e az ügyben büntetőeljárás, vagy tett-e bárki feljelentést az RTL érdeklődött a rendőrségnél. A BRFK válasza alapján kiderült, hogy indult vizsgálat, de már le is zárták azt:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt.

A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen.

A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította.” – áll a nyilatkozatban.

Ezzel kapcsolatban nem egyszer kereste az RTL Szilágyi Liliánát, viszont nem óhajtott erről bővebben beszélni. A jogi képviselőjének helyettese mindössze ennyit mondott:

Liliána nem kapott három idézést. A sportoló legújabb Instagram bejegyzésében hívta fel a követői figyelmét arra, hogy Kadarkai Endre meginterjúvolta őt, a beszélgetés pedig rendkívül mélyre és őszintére sikeredett.

“Vasárnap láthattok egy interjút (az eddigi legrészletesebbet és információkban úgy gondolom leginkább kielégítőbbet), melyet Kadarkai Endre készített velem, ahol mélyen kivesézzük a múltat, annak miértjeit, illetve lehet, hogy ami még ennél is fontosabb, a jelent és a jövőt…

Shane Tusup sajtótájékoztató Szilágyi Liliána

Eddig nem véletlenül nem szólaltam meg (és ezután sem fogok feleslegesen), amennyiben bármilyen hírt hallotok az csupán a “szappanopera gyár” kétségbeesett zakatolása” – olvasható az előbb említett posztban.