Home / News / Milliomos lett az indonéz koporsókészítő miután meteorit hullott a házára

Milliomos lett az indonéz koporsókészítő miután meteorit hullott a házára

Az indonéz férfi történetét a The US Sun osztotta meg nemrég, akinek házát augusztusban egy 1,8 millió dollár értékű meteorit találta el.

Az indonéz férfi történetét a The US Sun osztotta meg nemrég, akinek házát augusztusban egy 1,8 millió dollár értékű meteorit találta el.

A 33 éves Josua Hutagalung épp otthonában tartózkodott, mikor a focilabda méretű meteorit lezuhant és átszakította verandáját.

Szakértők szerint a kőzet közel 4,5 milliárd éves lehet, és az eddigi legjelentősebb meteorit-leletnek minősítették, mivel bizonyítékokat tartalmazhat a Földön kívüli életre.

A koporsókészítő úgy mesélte el a történetet, mintha egyszerűen csak egy fa esett volna házukra, nem gondolták, hogy egy ilyen felbecsülhetetlen leletre bukkannak.

Mivel a meteorit túl forró volt ahhoz, hogy kézzel megfogják, Hutagalung felesége egy kapa segítségével kiemelte a földből, majd bevitték a házba.

A 2,2 kg-os súlyú lelet pénzbeli értéke Hutagalung 30 éves fizetésének felel meg, de a koporsókészítő megígérte, hogy a meteorit eladásából származó pénzből fel fogja újítani a közösség templomát.

A meteorit szakértő, Jared Collins is értesült a leletről, aki azonnal elutazott a helyszínre, elmondása szerint annyi pénzt vitt magával amennyit csak tudott, hogy megvásárolja a meteoritot a koporsókészítőtől. Collins később folyékony nitrogénben tárolta a meteoritot és átszállította az Arizonai Állami Egyetemre.

A kőzet egyébként a CM1/2 széntartalmú kategóriába tartozik, amely egy rendkívül ritka fajta, a tudósok szerint egyedülálló aminosavakat és más ősi elemeket tartalmaz, melyek szükségesek az élet kialakulásához.