Home / News / Nagyot csalódott Putyinban az egyik legrégebbi barátja

Nagyot csalódott Putyinban az egyik legrégebbi barátja

Olaszország korábbi miniszterelnöke is mélységesen csalódott és szomorú régi barátja, Vlagyimir Putyin viselkedése miatt az ukrajnai invázió alatt.

Az elmúlt hetekben olyan mennyiségű szankciót vetettek ki Oroszországgal szemben az ukrajnai háborúja miatt, mint még soha ezelőtt.

Ezen szankciós listák egyre csak bővülnek, az ukránok például már semmit nem importálnak az oroszoktól, és az elnök arra szólította fel a világot, senki ne vásároljon olajat Oroszországtól.

Mindeközben Putyin olyan helyekről is éles kritikákat kap, ahonnan korábban nemigazán.

Silvio Berlusconi köztudottan régi barátja az orosz vezetőnek, de a korábbi olasz miniszterelnök sem igazán érti, hogy egykori kollégája miért viselkedik így.

Egy Rómában tartott nyilvános gyűlésen beszélt arról, hogy nem tudja, és nem is akarja eltitkolni, mennyire mélységesen csalódott most Putyin viselkedése miatt.

Hozzátette, körülbelül 20 éve ismerik egymást, és mindig demokratának és a béke emberének tűnt számára – írja a The Guardian.

A 85 éves milliárdos 1994 és 2011 között három alkalommal állt Olaszország élén. Amikor hatalmon volt, személyes baráti kapcsolatot ápolt Putyinnal, aki még meghívást is kapott a szardíniai luxusvillájába egy nyaralás erejéig.

Az olasz is egyetért azon vezetőkkel, akik kihangsúlyozták, hogy a Bucsában és más helyeken végrehajtott civilek elleni lemészárlás valódi háborús bűnöknek minősülnek, és ezzel szembesülve Oroszország nem tagadhatja meg a felelősségét.