Home / News / Nagyot zuhanhatott az oroszok harci ereje, egyes egységeik kimerültek

Nagyot zuhanhatott az oroszok harci ereje, egyes egységeik kimerültek

A folyamatos veszteségek miatt az oroszok harci ereje jelentős mértékben csökkenhetett.

Ha igazak azok a hírek, miszerint Oroszország csak pár nappal számolt Ukrajna bevételét illetően, akkor ez a háború eddig igencsak kudarc lehet számukra, tekintve, hogy mennyi ideje zajlanak a harcok, nem bírnak a sokkal gyengébbnek tartott Ukrajnával, és közben számos szankciót róttak ki rájuk gazdasági szinten.

Ezek a szankciók alapjaiban alakíthatják át az orosz gazdaságot, és nemcsak hosszú távon, már rövid távon is.

A korábbi hírek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnököt többször is félretájékoztatták az emberei, vagy épp nem tájékoztatták, mert senki sem merte elmondani neki a nyilvánvaló helyzetet.

Közben a világ egy része összefogott, és noha katonákat továbbra sem küldenek a harctérre a külföldi vezetők, rengeteg katonai csomagot már igen, köztük rakétákkal, drónokkal, páncélozott járművekkel, és rengeteg lőszerrel.

Az oroszoknak ezt továbbra is saját maguknak kell megoldaniuk, ugyanakkor sokkal nagyobb erőforrásokkal is rendelkeznek, mint az ukránok.

A The Guardian arról ír, hogy egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő szerint egyes ukrajnai orosz egységek már kimerültek, és Oroszország harci ereje valahol az invázió előtti szint 80-85%-a között mozog.

A Pentagon arról jelentett, hogy néhány orosz egység, amely nemrég vonult ki északról, súlyosan megsérült és kimerült, ami megkérdőjelezi a harci képességüket.

A tisztviselő azt mondta, láttak jeleket arra vonatkozólag, hogy néhány egység szó szerint kimerült. Megjegyezte, arra is látnak jeleket, hogy Moszkva megkezdte a tartalékosok egy részének mozgósítását, és egy több mint 60 ezer főből álló állományt toborozhatnak.