Home / News / Nélkülözhetetlen az orosz gáz a bajor miniszterelnök szerint

Nélkülözhetetlen az orosz gáz a bajor miniszterelnök szerint

Németországban tömeges munkanélküliséget eredményezhet, ha az oroszok elleni szankciók a gázszektorra is kiterjednek

– mondta Markus Söder bajor miniszterelnök a német Funke Médiacsoport lapjainak – írja a Magyar Nemzet.

Markus Söder hangsúlyozta:

AZ OROSZORSZÁGTÓL VALÓ ENERGIAIPARI FÜGGÉST FOKOZATOSAN, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE KELL MEGSZÜNTETNI, NEM PEDIG AZONNAL, MÁSKÜLÖNBEN SÚLYOS KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK.

Kijelentette, hogy osztja a német szövetségi kormány véleményét, miszerint az orosz olaj és szén hiányát rövid távon kibírják, άм a gáz esetében komplikáltabbnak látja a helyzetet.

Ha leállítjuk a gázszállításokat Oroszországból, akkor tömeges munkanélküliséggel, szociális problémákkal és a demokráciát is veszélyeztető nehézségekkel kell szembenéznünk

– közölte Markus Söder. Hozzátette: „figyelembe kell venni azokat a következményeket, amelyek a lakosság többségét érinthetik” egy ilyen lépés után. A bajor miniszterelnök az interjúban arról is beszélt, hogy

A HAT LÉTEZŐ NÉMET ATOMERŐMŰBŐL (AMELYEK KÖZÜL HÁRMAT 2021 VÉGÉN LEKAPCSOLTAK, A MARADÉK HÁRMAT PEDIG 2022 VÉGÉIG KAPCSOLNÁK LE) ÖTNEK A MŰKÖDÉSÉT MEG KELLENE HOSSZABBÍTANI, ILLETVE ÚJRA KELLENE INDÍTANI AZ ENERGIAVÁLSÁG MIATT.

Szerinte az, hogy

AZ ÉV VÉGÉIG A MARADÉK HÁROM ATOMERŐMŰ ÜZEMELTETÉSÉT BE AKARJÁK FEJEZNI, SÚLYOS HIBA, TÉVES ELGONDOLÁS. EZEK UGYANIS TÖBB TÍZMILLIÓ HÁZTARTÁST LÁTNAK EL VILLAMOS ENERGIÁVAL.

Az öt atomerőműnek további öt évig meg kell hosszabbítani a működését azért, hogy legyen elég idő elérni a zöldenergiával kapcsolatos célokat.