Home / Tips & Tricks / Nem lehetne a 32 perces ünnepi tűzijáték 31 perces, hogy megmaradjanak a színházak? – Üzent az Átrium a kormánynak

Nem lehetne a 32 perces ünnepi tűzijáték 31 perces, hogy megmaradjanak a színházak? – Üzent az Átrium a kormánynak

Idén augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát rendezik meg Budapesten: a hatalmas pénzt felemésztő látványosság híre azonban közel sem olyan reakciót váltott ki sokakból, mint amilyenre a szervezők eredetileg számítottak. A Kormányinfóne elhangzott bejelentését ugyanis az Átrium Színházban is követték, amelynek a tagjai sokkal jobban örülnének, ha a kormány ezt az összeget inkább arra fordítaná, hogy ne zárjanak be hazánk ikonikus színházai.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, az Átrium Színház vezetősége csütörtökön tette közzé a hírt, miszerint a dolgozóinak nagy részét el kellett bocsátania, és valószínűleg két hét múlva be kell zárnia a színházat, mert el sem bírálták az üzemeltetéséhez szükséges támogatást.

(A legfrissebb hírek itt)

Bár a Margit körúti teátrumért az elkeserítő hír óta soha nem látott összefogás és adakozás indult, egyelőre úgy tűnik, hogy semmi nem tud változtatni a vezetőség döntésén, akik ezek után valóságos sokként élték meg, hogy az állam egészen elképesztő összeget költve augusztus huszadikán Európa legnagyobb tűzijátékát hozza Budapestre.

Felháborodásuknak hangot is adtak az Átrium hivatalos Facebook-oldalán:

„Tisztelt Kormányinfó!

Örömmel olvastuk, hogy augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát rendezik, ami 32 perces lesz. Azt szeretnénk kérdezni, hogy nem lehetne csak 31 perces? És a különbözetből megmaradhatna a KV Társulat, a Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület, a Nézőművészeti Kft., a Láthatáron Csoport, a SzínMűHely Alapítvány, a MU Színház, a SÍN Arts and Culture Center, a THEALTER, a Veres 1 Színház, a Gólem Színház, a MáSzínház, RÉV Színház, a Füge Produkció, a Káva – Szerintem is ez a részvétel kora, a Proton Theatre, a Pintér Béla és Társulata, a Centrál Színház és esetleg az Átrium is, és még maradna is belőle, amit arra költenének, amire akarnak.

Ezt szeretnénk kérdezni.

(A további 31 percre is lenne javaslatunk, de nem akarunk túlnyúlni a takarónkon.)

(A lista nyivánvalóan nem teljes, csak azokat tüntettük fel, akikről tudunk, az elmúlt időben olvastunk stb., mi nem érdekvédelmi szervezet vagyunk, amelyiknek ezt számon kell tartani, hanem színház, és csak egy kérdésünk volt.)

Köszönjük a figyelmet!” – olvasható a színház bejegyzésében.