Home / News / Orbán Viktor bejelentkezett: váratlan üzenetet küldött

Orbán Viktor bejelentkezett: váratlan üzenetet küldött

Az eseményen több, mint 10,1 milliárd euró, vagyis összesen 3810,5 milliárd forint gyűlt össze Ukrajna megsegítésére.

Sikerrel zárult a Stand Up for Ukraine nevű jótékonysági, melyet az Európai Unió valamint Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, és a Global Citizen nemzetközi szervezet rendezett.

Az eseményen több ország vezetője, köztük Orbán Viktor videóüzenettel jelentkezett be.

A magyar miniszterelnök köszönetet mondott Ursula von der Leyennek a konferencia összehívásáért, majd felsorolta, hogyan próbál segíteni az ukrán menekülteknek.

Orbán beszámolt róla, hogy a háború kitörése óta több, mint 570 ezer menekült érkezett Magyarországra, akiknek szállást, élelmiszert, ingyenes utazási lehetőséget, és egészségügyi ellátást is biztosítanak.

A miniszterelnök kiemelte, hogy akik úgy döntenek, hogy itt maradnak, azoknak munkalehetőséget is biztosítanak, a gyermekeik pedig ingyenes anyanyelvi oktatásban részesülhetnek.

Szeretném biztosítani ukrán barátainkat, hogy Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki, aki a háború elől menekül.

A támogatási programjainkat folytatjuk, a menekültekről gondoskodunk, a szükséges pénzügyi forrásokat pedig magunk folyamatosan előteremtjük és biztosítjuk.

Magyarország segít
– fogalmazott a videóüzenetében Orbán Viktor.