Home / News / Óriási csavar a Djokovics-botrányban, ebbe belebukhat a világsztár

Óriási csavar a Djokovics-botrányban, ebbe belebukhat a világsztár

Novak Djokovics az egy hete tartó botrányával kapcsolatos kérdések egy részét megválaszolta, de messze nem mindet. IT-szakértők ledobták rá az atombombát.

Egyre több ellentmondásnál lóg ki a lóláb az Ausztráliába oltatlanként beengedett Novak Djokovics sztorijában a december közepén (?) elkapott koronavírus-betegségéről, és a különengedélyét megalapozó kigyógyulásáról.

A zavaros huzavona után Melbourne-be engedett oltásszkeptikus Djokovics a jelek szerint – ha az illetékes miniszter továbbra sem él a vétójogával – részt vehet az Australian Openen. Pedig a német Spiegel magazin szerint meghamisíthatták a december 16-ai pozitív Ƈσʋid-tesztjét, amire hivatkozva a teniszező kigyógyultként vízumot kapott!

A teszt digitális eredetijének időbélyegzője ugyanis nem egyezik a dokumentum dátumával: a zerforschung.org IT-szakértői szerint valójában 10 nappal és 50 ezer másik teszt elvégzésével később, 26-án 14.21-kor készült.

Djokovics nem vállal sajtótájékoztatót vagy interjút. Egy közleményben reagált ugyan a „félretájékoztatásokra”, de csak a kérdések, vádak egy részét válaszolta meg.

„December 14-én részt vettem egy belgrádi kosármeccsen, és utána megtudtam, többen pozitív koronavírustesztet produkáltak. Nem voltak tüneteim, egy gyorstesztem pedig negatív lett. Ezután hivatalos PCR-tesztre is elmentem”

– emlékezett Djokovics.

Előbbi miatt ment el egy teniszeseményre, az akadémiája növendékeit díjazta. Amint megtudta, hogy a PCR-teszt pozitív, lemondta a programjait, kivéve egy rég lezsírozott, 18-ai L’Équipe-interjút és -fotózást, hogy „ne okozzon csalódást” az újságírónak.

Elismerem, át kellett volna ütemeznem az összes kötelezettségemet
– írta most, de ez már az eddig mellette álló szerb kormányfőnél is kiverte a biztosítékot:

„Ha tényleg így tett, az egyértelmű szabályszegés volt. Ha pozitív vagy, azonnal el kell szigetelned magad”

– mondta a BBC-nek Ana Brnabics miniszterelnök.