Home / News / Oroszország megfenyegette az Egyesült Királyságot, amiért “kiprovokálta” az Oroszország elleni támadásokat

Oroszország megfenyegette az Egyesült Királyságot, amiért “kiprovokálta” az Oroszország elleni támadásokat

Az orosz védelmi minisztérium szerint az Egyesült Királyság továbbra is folytatja “közvetlen provokációját”, arra buzdítva Ukrajnát, hogy oroszországi célpontokat támadjon.

Az orosz védelmi minisztérium először is James Heappey, a brit fegyveres erők miniszterének megjegyzéseit idézte, melyek szerint az Egyesült Királyság támogatja azon ukrán fegyveres erőket, melyek orosz területen hajtanak végre támadásokat.

Heappey úgy fogalmazott, az, hogy Ukrajna a britek által küldött fegyvereket használja ezen támadásokhoz, “nem feltétlenül jelent problémát”.

Az orosz védelmi minisztérium erre reagálva pedig megfenyegette az Egyesült Királyságot, mondván, “London közvetlen provokációja”, mellyel arra buzdítja Ukrajnát, hogy támadásokat intézzen az orosz területek ellen, “azonnali és arányos válaszlépéseket fog kiváltani Oroszország részéről” – idézte a Guardian.

A közleményben figyelmeztettek, “az orosz fegyveres erők éjjel-nappal készenlétben állnak”, s állításuk szerint jelenleg is nagy hatótávolságú fegyverekkel várják a jelzést, hogy megtorló csapásokat intézzenek a “kijevi döntéshozó központokra”.

Ezen a ponton pedig az eddigi talán legnyíltabb fenyegetést fogalmazta meg az orosz védelmi minisztérium: közölték, hogy amennyiben egy ilyen orosz csapásra kerülne sor, úgy “nem feltétlenül jelentene problémát, ha ezekben a kijevi döntéshozatali központokban véletlenül egy bizonyos nyugati ország képviselői is tartózkodnának”.