Home / News / Otthagyja a fővárost a főpolgármester DK-s helyettese, és beül a parlementbe

Otthagyja a fővárost a főpolgármester DK-s helyettese, és beül a parlementbe

A fővárosi politikát az országosra cseréli Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

Pártja, a Demokratikus Koalíció közölte az RTL Híradóval, hogy Gy. Németh Erzsébet felveszi a mandátumát, és a törvény által biztosított 30 napon belül lemond a budapesti főpolgármester-helyettesi posztjáról.

A megüresedő fővárosi vezetői poszt sorsáról a DK dönt majd.

Az RTL szerint továbbra is kérdés, hogy ki kaphatja meg a közös miniszterelnök-jelölt mandátumát. Márki-Zay Péter az ATV-n pénteken arról beszélt, hogy erről a hat párt dönt majd, de ő a parlamentből kiesett Szél Bernadettet javasolná, mert nagyon tehetséges és szorgalmas politikusnak tartja.

Hadházy Ákos is Szél meghívását tartaná a legjobb megoldásnak, mert szerinte az elmúlt években ő volt az egyik legaktívabb ellenzéki képviselő.

Csakhogy az ellenzéki pártok nem értenek egyet velük. A Párbeszéd szerint, mivel az előválasztás előtt Márki-Zay Péter azt vállalta, hogy az ő frakciójukba ül be, a mandátum nekik jár.

A Jobbik és a DK szerint viszont a hat párt abban állapodott meg, hogy ebben az esetben a listán következő jelölté lesz a mandátum. Eszerint a jobbikos Végh Noémi kerülhet be.