Home / News / Putyin reakciója a Zelenszkij által nyújtott békeajánlatra

Putyin reakciója a Zelenszkij által nyújtott békeajánlatra

Érdekes információ látott napvilágot a brit sajtóban a béketárgyalások kezdeti napjairól, amelyben Roman Abramovics is érintett volt.

A The Times beszámolója szerint ugyanis Roman Abramovics orosz oligarcha egy kézzel írott jegyzetet adott át Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök küldött neki.

Ebben a jegyzetben Zelenszkij a brit lap tudomása szerint békét ajánlott és rögzítette azokat a feltételeket, amelyek mellett véget lehetne vetni a háborúnak.

Putyin állítólag visszautasította ezt, nem igazán győzte meg az ukrán elnök üzenete és közölte Abramoviccsal:

„Üzenem neki, hogy szétverem őket”

Roman Abramovics orosz oligarcha, a Chelsea futballklub tulajdonosa már a háború első napjaiban megpróbálta békét a tető alá hozni, már a legelső tárgyalásokon is részt vett, hogy sikerüljön közelíteni egymáshoz a felek álláspontját.

Az orosz-ukrán tárgyalások egyelőre nagyon lassan haladnak, de egyre több biztató információ lát napvilágot, azonban még messze a megállapodás. Abramovics ebben tevékeny részt vállal, a legutóbbi isztambuli tárgyalásokon is jelen volt.

Abramovics állítólag egyike volt azon embereknek, akik vegyi fegyveres mérgezésre utaló tüneteket tapasztaltak magukon az egyik fehéroroszországi tárgyalási fordulót követően – azt azonban nem sikerült megerősíteni, mivel mérgezhették meg őket.

Amennyiben igaz a The Times értesülése, jól mutatja Vlagyimir Putyin mentalitását és hozzáállását az egész háború kérdéséhez. Ez alapján ugyanis úgy tűnik, nem igazán nyitott az orosz elnök a békére, hanem katonai erővel akarja elrendezni az ukrán kérdést.