Home / News / Putyin szerint az ukránok emberi pajzsként használják a lakosságot

Putyin szerint az ukránok emberi pajzsként használják a lakosságot

Az orosz elnök élőben beszél éppen, amit a Guardian szemléz.

Putyin erról beszélt, hogy szerinte az orosz katonák az igazi hősök, és bátran viselkednek. Szerinte az orosz hadsereg sikerének titka ez a hősiesség.

Arról is beszélt, hogy az ukránok emberi pajzsként használják a lakosságot. Szerinte az oroszok és az ukránok egy nép, de utóbbiakat fenyegetik és kimossák az agyukat.

Orbán se Putyinnal, se Zelenszkijvel nem beszélt a háború kitörése óta

A külügyminiszter tart kapcsolatot magas rangú tisztségviselőkkel – közölte Orbán Viktor az ATV Híradóval arra a kérdésre, a háború kitörése óta beszélt-e Vlagyimir Putyin orosz illetve Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Amikor szükség van rá, akkor beszélek, ez nem presztízskérdés. Amikor beszélni kell, beszélni kell; amikor cselekedni, cselekedni; amikor tárgyalni, tárgyalni; amikor hallgatni, akkor meg hallgatni
– fogalmazott.

Egy orosz szélsőjobbos párt benyújtott egy törvényt, ami minden háborúellenes tüntetőt a Donbaszba küldene harcolni

Az ukrajnai háború egy hete alatt hatezer orosz tüntetőt vettek eddig őrizetbe.

A szélsőjobbos Orosz Liberális Demokrata Párt  benyújtott egy törvényjavaslatot az Állami Dumában, ami alapján bárkit be lehetne sorozni, aki a hadsereg külföldi bevetése ellen tiltakozott.

A javaslat szerint ezeket az embereket egyből a donyecki és luhanszki szakadár területekre küldenék szolgálatra.

A javaslat szerint ezek az emberek

Tudatosan dezinformációkat terjesztenek a menetéről, és mindent megtesznek a fegyveres erőink és az ország vezetésének hiteltelenítéséért, Oroszország elleni szankciókra szólítanak fel.

Illegális tevékenységet folytatnak azzal, hogy ellenzik a béke és a biztonság megteremtését a Donyecki és Luhanszki Köztársaságterületén.

Úgy tűnik, ezeknek a személyeknek a saját szemükkel kellene látniuk, hogy mit művelt a kijevi rezsim ezeknek a köztársaságoknak a területén.

A javaslat egyébként még az orosz törvénnyel se tűnik kompatibilisnek, mert Oroszországban ugyan kötelező a katonaság, de külföldi hadműveletekre csak hivatásos katonákat lehet küldeni.

Zelenszkij személyesen akar tárgyalni Putyinnal

Volodomir Zelenszkij egy csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette: személyesen szeretne tárgyalni Vlagyimir Putyinnal. Az ukrán elnök úgy fogalmazott:

ez az egyetlen útja, hogy megállítsuk ezt a háborút.

Zelenszkij ezen kívül azt üzente Putyinnak, hogy „mi nem támadjuk Oroszországot, és nem is tervezzük ezt”.

Mit akartok tőlünk? Hagyjátok el az országunkat!

– szólt az orosz elnökhöz.

Az ukrán elnök arra utalva, hogy az orosz elnök mostanában egy indokolatlanul hosszú asztalnál tárgyal a világ vezetőivel, azt is üzente Putyinnak, hogy üljön le vele egy asztalhoz. „Csak ne harminc méterre, mint ahogy Emmanuel Macron francia elnökkel”, jegyezte meg.