Home / News / Reagált az ukrán védelmi minisztérium a belgorodi olajtárolót ért támadásra

Reagált az ukrán védelmi minisztérium a belgorodi olajtárolót ért támadásra

Az ukrán védelmi minisztérium szóvivőjének egy sajtótájékoztatón tették fel a kérdést, miszerint érintett-e Ukrajna az oroszországi Belgorodban kitört üzemanyagraktár-tűzben.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk: Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója szerint két ukrán helikopter, az orosz légtérbe behatolva csapást mért egy olajtárolóra a határ közelében fekvő Belgorodban. A létesítmény a hírek szerint kigyulladt.

Olekszandr Motuzjanik-nak, az ukrán védelmi minisztérium szóvivőjének egy sajtótájékoztatón tették fel a kérdést, miszerint érintett-e Ukrajna az oroszországi Belgorodban kitört üzemanyagraktár-tűzben.

Motuzjanik válaszul kifejtette, hogy az ukrán állam védelmi harcokat folytat az orosz fegyveres agresszió visszaverésére, ezért nem is tehető felelőssé minden orosz területen történt katasztrófáért, vagy ballépésért.

Hozzátette továbbá, hogy nem ez az első eset, hogy ilyen vádakkal illetik Ukrajnát. „Ezért nem fogom sem megerősíteni, sem cáfolni ezeket az információkat” – mondta.