Home / Beauty / Szegényeknek készít fogsort a nagylelkű fogorvos: kívül és belül is megszépültek a mosolygós emberek

Szegényeknek készít fogsort a nagylelkű fogorvos: kívül és belül is megszépültek a mosolygós emberek

Sokan nem engedhetik meg maguknak a drágább fogászati kezeléseket, de a segítőkész fogorvos teljesen ingyen elvégzi a beavatkozásokat.

Enyhe kifejezés, hogy sokaknak fél fogára nem elég a fizetése – valójában teljesen reális mondás, hiszen Magyarországon egy fogbeültetés 150-200 ezer forintba is kerülhet, ha nem többe.

Nem csoda hát, hogy a mélyszegénységben élők szinte csak csoda folytán juthatnak megfelelő fogápoláshoz, hiszen a napi betevőjükre is épphogy futja a keresetükből. Pedig a fogak épsége nagy kincs, nemcsak a kinézetet változtatja meg teljesen, hanem a közérzetre is jótékonyan hat.

Ingyenes fogápolás a rászorulóknak

Pár évvel ezelőtt a nélkülözők számára új dimenziókba emelte az elérhető fogápolási technikákat a brazil Felipe Rossi fogorvos, a Por1sorriso alapítója. A 2016 óta működő szervezet teljesen ingyen biztosít komoly fogászati kezeléseket, amik máskülönben akár több millió forintba is kerülnének.

A brazil fogorvos önkénteseivel járja a világot, hogy minél többeknek segíthessenek, akik nem engedhetnék meg maguknak a beavatkozásokat, leggyakrabban Brazília és Kelet-Afrika szegénynegyedeiben ténykednek.

Az egészséges, gyönyörű fogak mentálisan is támogatják a páciensek egészségét. Magabiztosabbá, optimistábbá válnak. Nézd meg a boldogságtól kivirult arcukat – hihetetlen, milyen ereje van a mosolygásnak.

A nő már évek óta nem mert mosolyogni, de ép fogsorával sokkal magabiztosabbá vált.

Az ép fogak első benyomáskor is sokat számítanak, a képen szereplő nő minden bizonnyal sokkal könnyebben fog tudni állást találni, mint korábban.

Nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi problémát is jelentenek a szuvas fogak, megnövelik a gócok, gyulladások kialakulásának kockázatát. Az orvos nélkül a nő feltehetően soha nem tudta volna önerőből fedezni az életbevágóan fontos fogászati kezelést.

Szemmel láthatóan lágyultak a fotón szereplő nő arcvonásai a fogorvosi kezelés után.

A szerény, visszafogott nő sokkal bátrabban mer mosolyogni új fogaival.

A szájhigiénia mellőzése és genetikai problémák is állhatnak a foghullás hátterében, ami az első fogaknál nagyon feltűnő jelenség. Szerencsére Felipe Rossi tudott segíteni a férfin, akinek az arca teljesen átalakult.

Mintha nem is ugyanaz a két nő szerepelne a képeken. A fiatal hölgy ilyen magabiztos külsővel már könnyebben tudja megvalósítani kitűzött álmait, céljait.

Így néz ki, hogyha valaki hosszú idő után újra megvillanthatja lehengerlő mosolyát.

A Por1sorriso páciensei örökké hálásak lesznek a fogorvosnak és önkénteseinek áldásos munkájuk miatt.