Home / News / Szijjártó Péter Ukrajnába utazott: így segíti a bajban Magyarország Kárpátalját – fotó

Szijjártó Péter Ukrajnába utazott: így segíti a bajban Magyarország Kárpátalját – fotó

A magyar állam a helyi egészségügyi intézmények, a mentőszolgálat, a humanitárius szervezetek és a katasztrófaelhárítás működtetésében támogatja Ukrajnát.

Szijjártó Péter ahogy azt ígérte, a mai napon New York után Debrecenbe repült, ahonnan Záhonyba utazott, és Viktor Mikitával, a Kárpátalja kormányzójával tárgyalt az általa kért segítség gyakorlati megszervezéséről.

A külügyminiszter Facebook-oldalán nem sokkal ezelőtt a kárpátaljai Csap városából jelentkezett be és bejegyzésében azt írja, kárpátaljai kollégájával közösen egymás mellett állva tették ma világossá a határon, hogy Magyarország segít a bajban.

A kormányzó úr kérésére a kárpátaljai üzemanyag-ellátási krízis enyhítése érdekében ma 100 ezer liter üzemanyagot hoztunk, amellyel az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálat, a humanitárius szervezetek, a katasztrófaelhárítás működését segítjük.

– jelentette ki hazánk külügyminisztere.

“Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával és Magyarország barátjával közösen, egymás mellett állva tettük ma világossá a határon, hogy Magyarország segít a bajban.

A kormányzó úr kérésére a kárpátaljai üzemanyag-ellátási krízis enyhítése érdekében ma 100 ezer liter üzemanyagot hoztunk, amellyel az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálat, a humanitárius szervezetek, a katasztrófaelhárítás működését segítjük”.

Fotó:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.