Home / News / Szíriában már csak az oroszok parancsára várnak

Szíriában már csak az oroszok parancsára várnak

A Reuters arról ír, hogy több szíriai zsoldos is úgy nyilatkozott, hogy kész Ukrajnába menni, hogy Oroszország oldalán harcoljon, de még nem kapta meg az utasítást.

Nabil Abdallah, a Félkatonai Nemzetvédelmi Erők (NDF) parancsonoka egyenesen úgy fogalmazott, készen áll a szíriai háborúban a városi harcok során szerzett szakértelmét bevetni az ukrajnai háborúban, hogy ezzel győzelemre segítse az oroszokat.

„Ha megkapjuk az utasításokat a szíriai és az orosz vezetéstől, megvívjuk a háborút” – mondta Abdallah még március 14-én, négy nappal azután, hogy Vlagyimir Putyin elnök zöld utat adott 16 000 közel-keleti önkéntesnek, hogy Ukrajnába telepítsenek.

„Nem félünk ettől a harctól, és készen állunk rá, hogy menjünk és csatlakozzunk, ha megérkezik az utasítás.

Megmutatjuk nekik, amit soha nem láttak– tette hozzá a zsoldosvezér.

A Reuters felkereste a Kremlt, hogy az szándékozik-e parancsba adni az NDF harcosainak, hogy Ukrajnában harcoljanak az orosz hadsereg oldalán, de nem kaptak választ.

Szíria Oroszország legközelebbi szövetségese a Közel-Keleten, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Moszkva 2015-ben a szíriai háborúba is beszállt.

Az oroszok jelenléte később döntőnek bizonyult abban, hogy a harcok végeztével Bassár el-Aszad elnök legyőzze a lázadó erőket az ország nagy részének enklávéin.