Home / News / Tony Curtis piszkosul jóképű volt a hírnév előtt is: a magyar származású filmsztárért bomlottak a nők

Tony Curtis piszkosul jóképű volt a hírnév előtt is: a magyar származású filmsztárért bomlottak a nők

Tony Curtis már a hírnév előtt is igazi szívtipró volt.

Minden korszaknak megvannak azok a színészei, akikért bomlanak a nők. Míg manapság a fiatalabb generáció olyan ifjú tehetségek után epekedik, mint Timothée Chalamet vagy a képregényfilmek sztárjai, tíz esztendővel ezelőtt Brad Pitt és George Clooney voltak az ügyeletes kedvencek.

Tony Curtis ilyen jóképű volt fiatal katonaként

Az ’50-es években kétségtelen, hogy ezt a szerepkört Tony Curtis töltötte be. A magyar származású filmcsillagért rengetegen rajongtak. Nem is csoda, hogy szívdöglesztő mosolyával és sármjával még Marilyn Monroe-t is levette a lábáról.

Eredetileg Bernard Schwartz néven látta meg a napvilágot a Szlovákia területén található Válykón, majd szüleivel együtt New Yorkba emigráltak. Érettségi után a már akkor is piszkosul jóképű fiút egyenes út vezette az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetéhez, ahol egészen a második világháború végéig szolgált.

1948-ban 23 évesen érkezett nagy reményekkel az álomgyárba, és nem is kellett sokat várnia arra, hogy beinduljon színészi karrierje. Szupersztárkülseje hozzásegítette a jó szerepekhez, majd az is hamar bebizonyosodott, hogy jóval több egy helyes arcnál.

Olyan alkotásokkal írta be magát örökre a filmtörténelembe, mint a Minden lében két kanál, a Van, aki forrón szereti vagy a Spartacus.

Képes összeállításunkban mutatjuk, milyen jóképű volt Tony Curtis a hírnév előtt, valamint további fiatalkori fotókat láthatsz róla.

1.

2.

3.

4.