Home / News / Tordai Orbánról: Ő maga vált a leghűségesebb pincsikutyájává Putyinnak

Tordai Orbánról: Ő maga vált a leghűségesebb pincsikutyájává Putyinnak

Péterfy Judit és Tordai Bence vezették fel a tüntetést és bejelentették, Iványi Gábor lelkész, az est egyik megszólalója nem tud ideérni.

Az Iványit helyettesítő Tordai elmondta például, a gyerekének próbálta elmagyarázni, mi történik, de nem egyszerű. Az orosz tankok említése fújolást csikart ki a közönségből.

Orbán Viktor szerinte 2010 óta gyengíti a NATO-t, pedig Orbán hatalomra kerülésekor Vlagyimir Putyint veszélynek nevezte, aztán

ő maga vált a leghűségesebb pincsikutyájává Putyinnak.

Az is Putyin érdekét szolgálta, amit Orbán nem tett meg – folytatta Tordai –, aki szerint Orbán nem függetlenítette Magyarországot az orosz energiahordozóktól.

„Semmit, de semmit nem kapott a magyar nép cserébe”, ez borzasztó biznisz volt az országgyűlési képviselő szerint.

Tordai egy cifra hazaárulózással és az oroszos projektekkel folytatta: Paks 2, kémbank, orosz metrókocsik, magyar energiaszolgáltatás orosz kezekben, mentesség az orosz titkosszolgálatnak („Magyarország a KGB lerakata lett.”).

„A keleti diktátorokhoz való dörgölőzés miatt” nem tekintenek nyugaton megbízható szövetségesként Magyarországra, nem oszt meg velünk a nyugat hírszerzési értesüléseket.

Orbán ugyanis az orosz érdekek szerint szavazott eddig is. “Orbán takarodj!” – kiabálta a közönség, miközben Tordai megjegyezte, „ez az Orbán Viktor papol a békéről”.

UKRAINIAN INTERIOR MINISTRY PRESS SERVICES / AFP

A közmédia propagandájával folytatta, ami Putyin propagandáját tolja. „Orbán Viktor szégyent hoz Magyarországra, és ezt a szégyent csak a magyar emberek moshatják le” – mondta. Április 3-án elküldjük-e „a pokol legmélyére” ezt a politikát, ez a tét szerinte.

Ki kell seprűzni Putyin lerakatait, Putyin kémbankját is. „Putyin takarodj!” – kiáltott fel Tordai Bence.

Rátért arra, hogy Orbán mennyit beszélt arról, most segít a menekülteknek a kormány. Tordai szerint csak civil szervezeteket látni a pályaudvarokon, a határon.

Egy valódi válságban viszont megbukik a kormány. Megköszönte a menekülteknek adott támogatásokat is. Hozzátette, számít az emberekre, hogy elhozzák a békét.