Home / News / Tragikus körülmények között hunyt el az egykori amerikai gyerekszínész, Charlie Brown eredeti hangja

Tragikus körülmények között hunyt el az egykori amerikai gyerekszínész, Charlie Brown eredeti hangja

Peter Robbins a hatvanas években tett szert jelentős népszerűségre Amerikában. Ő szólaltatta meg Snoopy legjobb barátját, Charlie Brownt a Peanuts animációs szériában.

Robbins tizenhat esztendősen hagyott fel a színészettel. Mániás depresszióban és skizofréniában szenvedett. Önkezével vetett véget életének.

Mentális problémákkal küzdött

Hatvanöt esztendős korában elhunyt Peter Robbins egykori amerikai gyerekszínész, aki a hatvanas években azzal vívott ki magának komoly népszerűséget, hogy ő szólaltatta meg Snoopy legjobb barátját, Charlie Brownt a legendás Peanuts animációs sorozatban.

Robbins később más sorozatokban (Blondie, Bracken’s World, My Three Sons) is feltűnt, pályája azonban meglepően korán szakadt félbe: tizenhat esztendősen fordított hátat a színészetnek, és soha többé nem tért vissza e mesterséghez.

Robbins komoly mentális problémákkal küzdött: mániás depresszió és skizofrénia is gyötörte. Sőt, élete során számos függőséggel is meg kellett küzdenie. Az egykori színészt 2015-ben le is tartóztatták, mert több személynek is fenyegető jellegű üzeneteket küldött.

A híresség három évvel ezelőtt szabadult a börtönből. Élete utolsó szakaszában a különböző mentális betegségek veszélyeire próbálta meg felhívni az emberek figyelmét. Családja a Fox televízióval közölte: Robbins öngyilkosságot követett el.

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!