Home / News / Tudtad, hogy Jackie Chan egyszer megmentette egy színésztársa életét?

Tudtad, hogy Jackie Chan egyszer megmentette egy színésztársa életét?

Bizony, a legendás harcművész megmentette Michelle Yeoh életét egy film forgatásán.

Michelle Yeoh, a Minden, mindenhol, mindenkor című film sztárja most elárulta, hogy Jackie Chan annak idején megmentette az életét, amikor a Rendőrsztori 3. forgatásán egy kaszkadőrmutatvány majdnem balul sült el.

A színésznő főként a kung-fu és akciófilmekből lehet ismerős, ugyanis hosszú évtizedeken átívelő karrierjének legtöbb filmje ezekben a műfajokban csúcsosodott ki.

A Minden, mindenhol, mindenkor című film főszereplője az új sci-fiben egy kínai-amerikai bevándorlót alakít, aki rádöbben, hogy képes párhuzamos univerzumokba repülni, ahol önmaga különböző verziónak emlékét és képességeit is megfigyelheti (a képességeket pedig természetesen gyakorolhatja is).

Yeoh még az 1980-as évek közepén váltott a táncról a színészetre, s bár nem volt színészi képesítése, azonnal belevetette magát az akció- és harcművészet világába, sőt, harmadik filmjében már főszerepet is kapott.

S bár sok igen erős alakítást nyújtott karrierje során, egy kis időre visszavonult, majd a Rendőrsztori harmadik részében tért vissza, Jackie Chan oldalán – írja a ScreenRant.

Legújabb filmje kapcsán adott interjújában pedig a színésznő elárulta, amikor egy igen veszélyes kaszkadőrmutatványt kellett megcsinálnia, Jackie Chan mentette meg az életét: az ominózus jelenetben Yeoh karaktere egy furgon tetején lóg, miközben a jármű a forgalmas utcákon száguldozik.

A színésznőnek úgy kellett volna leesnie a furgon hátuljáról, hogy aztán a Jackie Chan által megformált karakter autójának motorháztetején landoljon, άм ez nem jött össze.

Yeoh elárulta, a szélvédő nem tört be, ezért nem is úgy történtek a dolgok, ahogyan eredetileg kellett volna: Chan azonban szerencsére még időben utánanyúlt és a színésznő pólójának egy darabjába kapaszkodva húzta vissza őt, így szerencsére nem a fejére esett, amikor leesett az útra az autóról

– ami nyilvánvalóan akár tragédiával is végződhetett volna.