Home / News / Újabb hatalmas katonai támogatást kaphat Ukrajna az EU-tól

Újabb hatalmas katonai támogatást kaphat Ukrajna az EU-tól

Egy újabb jelentős pénzügyi támogatás juthat el az ukránokhoz, akik továbbra is védekezni kényszerülnek az orosz támadások miatt.

Egyelőre senki sem tudja, hogy mikor érhet véget a háború Ukrajnában, a legrosszabb forgatókönyvek szerint ez akár évekbe is telhet, míg az oroszok kivonulnak a területről.

Ez a lehető legrosszabb forgatókönyv az ukránok számára, miközben azon is dolgoznia kell a Nyugatnak, hogy a harcok ne szélesedjenek ki.

A CNN arról számolt be, hogy az EU további 500 millió eurós katonai támogatást ígér az ukránoknak, amit Charles Michel, az Európai Bizottság elnöke jelentett be.

Ezzel összesen már 1,5 milliárd euróra emelkedik az EU által biztosított katonai segély összege, amit a február végén indított invázió óta biztostani tudtak.

Ukrajna hatalmas károkat szenvedett el az elmúlt több mint hat hétben, több város szinte lakhatatlanná vált, években lesz mérhető, mire mindent visszaépítenek, vagy egyáltalán eltakarítanak, mert rengeteg harci eszköz hever a területeken.

Az ártatlan áldozatok életét azonban már senki sem adhatja vissza, és ami igazán szörnyű a háborúban, hogy sok gyermek is életét vesztette.