Home / News / Ukrajna kiengedi a börtönökből a bűncselekményekért elítélt harcosokat

Ukrajna kiengedi a börtönökből a bűncselekményekért elítélt harcosokat

Ukrajna szelektíven kiengedi a börtönökből az elítélt harcosokat, a méltányosság és a jogkövetkezmények szempontjából is minden korrekt és törvényes lesz – jelentette ki Irina Venediktova legfőbb ügyész vasárnap egy televíziós műsorban.

A jelentés szerint Ukrajna legfőbb ügyésze az Ukrajina 24 tévécsatornának nyilatkozva elmondta:Ukrajna szelektíven szabadon bocsátja az elítélt harcosait, akik megvédik az államot, és nem használnak fegyvert a saját lakosságuk ellen.

A hírt kommentálva, hogy már sok olyan harcost, akiket különféle bűncselekményekért elítéltek, már szabadon engedtek a börtönökből, és csatlakoztak a területvédelemhez, kijelentette:„az információ részben helytálló.

Mert azokat célozzuk meg, akik képesek megóvni és megvédeni az államot, nem pedig azokat, akik fegyvert fognak és nekimennek a lakosságnak.”

Venediktova arról biztosított: „mind a méltányosság, mind a jogkövetkezmények szempontjából számunkra minden korrekt és törvényes lesz, minden szelektív lesz.”

Mint jelezte, nem akarja közölni, hogy milyen egységek elítéltjeiről van szó, mert „nem egyértelmű a reputációjuk” – írta meg a korrespondent.net