Home / News / Venczel Vera nevelt lánya, Betti elárulta: ezért nem helyezték örök nyugalomra a színésznőt

Venczel Vera nevelt lánya, Betti elárulta: ezért nem helyezték örök nyugalomra a színésznőt

Venczel Vera 2021. október 22-én hunyt el. Nevelt lánya elárulta, miért várnak a temetéssel.

2021. október 23-án az egész ország megrendült, amikor a Vígszínház közleményben tudatta, egy nappal korábban, hosszú betegség után elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas színésznő.

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 75 évesen hunyta le örökre a szemeit, halálhíre nem csak a rajongókat, a kollégáit is megrázta, hiszen az Egri csillagok egykori Vicuskájának betegségéről egyedül férje, Czapp György tudott.

Venczel Vera nevelt lánya

Az elismert grafikussal 49 éven át voltak hű társai egymásnak, 2022-ben ünnepelték volna az aranylakodalmukat.

A színésznővel közösen nevelték fel a férfi előző kapcsolatából született lányát, aki először szólalt meg Venczel Vera halála óta. Betti elárulta, miért nem helyezték eddig örök nyugalomra a művésznőt.

A taxisként dolgozó nő a Borsnak azt nyilatkozta, édesapja és a színésznő mindent megbeszéltek a temetéssel kapcsolatban, ami biztosan nem lesz nyilvános.

Azok, akik szerettek volna elbúcsúzni tőle, a Vígszínház előtt kitett fotó előtt róhatták le tiszteletüket.

– Apám és Vera megvettek két egymás mellett álló urnasírhelyet. Apukám azt mondta, esetleg tavasszal, szűk családi körben elbúcsúzunk majd Verától, de van egy olyan érzésem, hogy meg akarja várni, hogy ő is elmenjen.

Hogy egyszerre kerüljenek a végső nyughelyükre. Így szerették egymást. Még a halál sem választhatja el őket egymástól – mondta el a lapnak.

A 78 esztendős Czapp György még októberben beszélt imádott felesége elvesztéséről. Különleges kapcsolat volt az övék, a férfi az utolsó pillanatig a színésznő mellett volt.

– Az orvosok szerint legionárius betegség támadta meg a tüdejét, és mivel olyan kis törékeny testalkata volt, a szervezete nem tudott megbirkózni a baktériumokkal.

Pedig az orvosok mindent megtettek érte. Kórházba került, ott kezelték, aztán hazavittük… Apám ott ült az ágya mellett, és fogta a kezét. Vigyázta a szerelmét az utolsó leheletig. Szegény azóta sem önmaga.