Home / News / Vlagyimir Putyin vajon mennyire egészséges?

Vlagyimir Putyin vajon mennyire egészséges?

A Project Media az orosz államfő egészségével kapcsolatos jelentést tett közzé, amely több rendelkezésre álló bizonyítékra összepontosít.

A beszámoló szerint Putyin többször is eltűnt a nyilvánosság elől a hatalomra kerülése óta, amelyet azzal igazoltak, hogy az orosz állami televízió olyan felvételeket is sugárzott, amelyeken az orosz vezető megbeszéléseket tartott vagy fontos telefonhívásokról számolt be, ezeket pedig előre felvették.

A dokumentumban kitértek Putyin régóta fennálló hátproblémájára is, amelyet egy lovaglás során bekövetkezett eséssel hoztak összefüggésbe, valamint azt állították, hogy ennek következtében már műtéten is át kellett esnie.

Részletezi azokat a hivatalos feljegyzéseket is, amelyek az orvosok által tett látogatásokról szólnak, többek között azt a 2019 végi esetet, amikor egy 13 idegsebészből álló csapat kísérte el az elnököt a szocsi rezidenciájára.

Az orosz oknyomozó hírügynökség azt is kiemelte, hogy a pajzsmirigyrákra specializálódott onkológus, Jevgenyij Szelivanov 35 alkalommal, 166 napon keresztül tartózkodott az elnök mellett, valamint szót ejtettek arról a szeptember végi esetről, amikor Putyin hosszabb időre vonult el, ez pedig jelentős zavart keltett a segédei körében.

A Sky News cikkéből kiderül, hogy azt is hozzátették, az orosz államfő azóta számos tárgyaláson részt vett, amelyek során egy nagyon hosszú asztal végén foglalt helyet, illetve többször előfordult, hogy személyes jelenlét helyett videókapcsolat mellett döntött.

======

10 dolog, amit nem tudott Vlagyimir Putyinról

Vlagyimir Putyin élete egy rejtély.

Az orosz-ukrán háború óta mindenki egyre kíváncsibb, azonban Vlagyimir Putyin orosz elnök sosem engedte, hogy a világ túl sokat tudjon meg a magánéletéről.

Habár az évek alatt jó pár információi látott napvilágot, mindezekkel óvatosan kellett bánnia az orosz médiának, hiszen Putyin keze mindenhová elér: így volt ez akkor is, amikor egy orosz napilap az orosz elnök és a sztársportoló Alina Kabajeva kapcsolatáról cikkezett.

A hírt 2008 áprilisában a Moszkovszkij Korreszpondent írta meg, άм nem sokkal később pénzügyi okokra hivatkozva megszűntették a lapot.

Putyinnak azonban nem az orosz ritmikus gimnasztikázó az egyetlen szeretője, egykori takarítónőjétől egy lánya is született. Krivonogikh asszony Monacóban él lányával, aki 100 millió dolláros vagyont halmozott fel röviddel gyermeke születése után.

Érdekesség azonban, hogy állítólagos közös gyermekük Elizabeta Vlagyimirovna Krivonogikh hatalmas népszerűségnek örvendett az Instagramon, άм néhány hete teljesen eltűnt a világhálóról.

Az orosz elnöknek a szeretőkön kívül volt egy törvényes felesége is, akivel 2013-ban elváltak, άм mindenki meglepődésére ennek a frigynek a végét az elnök a médiában is bejelentette.

A párnak két lánya született, akiknek úgy tűnik, hogy a szerelemben nincs szerencséjük, mindkettőjük házassága szakítással végződött.

Άм, ez még nem minden! Most összeszedtünk néhány érdekességet Vlagyimir Putyin gyerekkoráról, családjáról és hobbijairól.

1. Egy elpusztított városban jött világra

Leningrádban, most már Szentpétervárnak keresztelt városban született 1952-ben.

A várost közel három évig ostromolták a nácik a II. világháború alatt: a lakosság nagy részét kiirtották, egymillió ember halt éhen. Putyin édesapja súlyosan megsérült a világháborúban, édesanyja pedig kis híján éhen halt.

2. Két testvére is elhunyt

Putyin szülei Vlagyimir Spiridonovich Putyin és Maria Ivanovna Shelomova az orosz elnök megszületése előtt két gyermeküket is elvesztették. Az egyik gyermek torokgyík következtében hunyt el.

3. Nehéz körülmények között éltek

Az orosz elnök szülővárosa még sokáig nem heverte ki a második világháború csapásait, az élet pedig rendkívül nehéz volt. A szüleivel egy szobában éltek egy lakásban, amelyet két másik családdal osztottak meg.

Nem volt meleg víz, sem fürdőkád. Putyin édesanyja és édesapja éjjel-nappal dolgoztak, hogy eltartsák magukat, míg fiúkat addig egy másik családra bíztak.

4. Bántották a társai

Míg Putyin szülei dolgoztak, a fiatal fiú sokáig volt egyedül, magára hagyva más gyerekek társaságában. Az acestoohigh.com oldal arról ír, hogy az orosz elnököt gyermekkorában többször is súlyosan bántalmazták a társai.

5. Felkarolták

Valószínűleg az, hogy Putyin nehéz sorsa ellenére nem az utcán végezte, azért is történt meg, mert fiatalkorában egy edző felkarolta, akivel a judo-t  megtanulta, később az általános iskolában pedig egy tanárával alakított ki jó viszonyt.

Majd a gimnáziumban már kiválóan teljesített, majd jogi diplomát szerzett és csatlakozott a KGB-hez.

6. Több kutyája is van

Az orosz elnök nagy állatbarát hírében áll, négy kutyája is van. A legidősebb Buffy 2010-ben született. A juhászkutyát Bulgária egykori miniszterelnöke, Bojko Boriszov ajándékozta Putyinnak.

A Buffy nevet pedig egy ötéves kisfiú adta az állatnak egy országos verseny során. Ezenkívül még három másik kutyája van Oroszország elnökének.

Yume-t Japán ajándékozta neki, Verni-t Türkmenisztán, Pasha-t pedig Szerbia elnöke adta Putyinnak.

7. Későn kelő

Az orosz elnök a Business Insider információi szerint nem szeret korán kelni, sőt a reggelijét is dél körül fogyasztja el.

Általában egy nagy omlettet, vagy egy nagy tál zabkását eszik, mellé fürjtojással és gyümölcslével.

Vlagyimir Putyin ételeinek összetevői általában Kirill pátriárka, Oroszország vallási vezetőjének mezőgazdasági birtokairól érkeznek. Az elnök a reggelije után egy kávét is elfogyaszt mindig.

8. A mai napig sportol 

Habár közel 70 éves a politikus, akiről most az egész világ beszél, ennek ellenére még mindig jó kondiban van. Putyin általában napi két órát tölt úszással, valamint ez idő alatt szokta átgondolni Oroszország ügyeit.

Az úszás befejeztével az orosz elnök a konditerembe látogat, ahol súlyokat emelget.

9. Két kedvenc ruhamárkája van

Putyin kedvenc ruhamárkái a Kiton és a Brioni. Legutóbbi megjelenése során azonban nem ezt a két márkát választotta az elnök: egy méregdrága Loro Piana kabátban mondott beszédet.

Oroszország elnökének kabátja 1,5 millió orosz rubelbe kerül, ami forintba átszámolva körülbelül 4,5 millió forint. Ami igazán döbbenetes, hogy a kabát több mint kétszerese az oroszok éves átlagos fizetésének.

10. A vadászat az örök szerelem

Vlagyimir Putyin legkedveltebb hobbija a vadászat. Putyint többször is kamerák rögzítették az erdő felfedezése és a vadászat közben. Születésnapját 2019-ben a szibériai hegyekben ünnepelte, ahol az idejét szintén vadászattal töltötte.

Korábban Putyin Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel járt a régió erdejében. Emellett, amikor ideje engedi halászni, lovagolni és jégkorongozni is szeret Oroszország elnöke.