Home / News / Zelenszkij az EU-csúcson: “Lehet, hogy most látnak engem utoljára élve”

Zelenszkij az EU-csúcson: “Lehet, hogy most látnak engem utoljára élve”

Az ukrán elnök videóban üzent Putyinnak, kész tárgyalni vele, a Kreml nem utasította el a kérését. Esti hírösszefoglaló.

Zelenszkij az EU-csúcson: “Lehet, hogy most látnak engem utoljára élve”

Ukrajna elnöke csütörtökön beszélt arról, hogy ő és családja az oroszok elsődleges célpontja. Részletek. Mindeközben Zelenszkij egy videót tett közzé, amelyben Vlagyimir Putyinnak, az ukrán fegyveres erőknek és Európa lakosságának üzent. Zelenszkij tárgyalást kezdeményezett Putyinnal, és úgy néz ki, a Kreml részben elfogadta az ajánlatot. Bővebben.

Fegyvert fogtak a Telex stábjára az ukrán határon

Az újságírók a határon várakozó autókat kamerázták, amikor egy, a forgalommal szemből érkező autó megállásra kényszerítette őket, és egy ukrán katona fegyvert fogott rájuk. Videó.

Utcán heverő ládákból osztogatják a gépfegyvereket Kijevben, videóra vették, ahogy egy tank direkt keresztülhajt egy közlekedő gépkocsin

A kijevi állapotokat mutatja, hogy sajtóértesülések szerint eddig 18 ezer gépfegyvert osztottak szét, mindenféle ellenőrzés és papír nélkül az ukrán fővárosban. Fotó és további részletek itt.

Szintén sokkolóan szemléletes eset, amely péntek reggel a belvárosban történt: egy tank hirtelen sávot váltott, és direkt átgázolt a másik sávban szabályosan haladó kocsin, majd rükvercben ismét áthajtott az idős férfin és autóján, szabályosan kilapítva és darabokra aprítva az autót. Döbbenetes módon a sofőr túlélte a történteket. Videók.

Hogyan tudsz segíteni te is az ukrajnai menekülteknek?

Janos Kummer/Getty Images

Az Orbán Viktor oldalán a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjából megosztott fotón kiszúrt adat alapján a honvédelem legrosszabb forgatókönyve mintegy 600 ezer menekülttel kalkulál. Civil szervezetek és egyházak sora kezdett mozgósításba, de pénzbeli és tárgyi adományokra egyaránt nagy szükségük van. Itt összegyűjtötték, hol és hogyan lehet segíteni nekik.

Az Eurovízio és a Forma-1 is szankciókkal él Oroszország ellen

Az Euróvíziós Dalfesztivál szervezői végül mégis kizárták az oroszokat a versenyből, az F1 vezetői pedig bejelentették, hogy törölték a 2022-es Forma–1-es Orosz Nagydíjat. További ionformációkért erre a két linkre kell kattintani.

Itt az ellenzék közös listája

Hosszú hónapok után sikerült felállítani a listát, amelyet a pártok pénteken leadtak a Nemzeti Választási Irodának. Az első öt helyet tekintve nem született semmiféle meglepetés, a sorrend további része már inkább érdekes. Íme.

Fidesz-MSZP-DK-Mi Hazánk-Momentum szörnykoalícióról beszél Eger polgármestere

MTI/Komka Péter

Mirkóczki Ádám annak idején a Jobbikban politizált, majd a pártból kilépve az ellenzéki összefogás jelöltjeként nyerte meg a választást. Azóta nagyot fordult a viszony az ellenzék és Mirkóczki között, aki szerint a “szörnykoalíció” 11 politikusa “Eger ellenségei”, “gyalázat minden, amit tettek” – fogalmazott. Az egri önkormányzat belharcáról itt írnak.

Pénteken is folytatódott a pedagógusok akciója

A budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanárai performansszal tiltakoztak, a budai Klebelsberg Kuno tantestületének közel kétharmada demonstrált, de ez csak a töredéke a sornak, ugyanis több mint egy tucat intézmény dolgozói tették le a munkát polgári engedetlenségi akciót hirdetve. Fotók és további részletek itt.