Home / News / Zelenszkij szerint senki sem akar egy olyan emberrel tárgyalni, aki megkínozta Ukrajnát

Zelenszkij szerint senki sem akar egy olyan emberrel tárgyalni, aki megkínozta Ukrajnát

Az ukrán elnök az egyik legújabb interjújában kiemelte, hogy senki sem akar olyan emberrel vagy emberekkel tárgyalni, akik megkínozták a nemzetüket, de a béke érdekében nem akarják elveszíteni a diplomáciai kapcsolatukat.

Volodimir Zelenszkij sűrű napon van túl, legutóbb a brit miniszterelnök, Boris Johnson is látogatást tett Ukrajnában, aki ígértet tett arra, hogy egy újabb igen komoly fegyvercsomagot tesznek elérhetővé számukra.

Miközben Ukrajna bejelentette a totális importstopot Oroszországgal szemben, Zelenszkij arra szólította fel a világot, hogy ne vásároljanak olajat az oroszoktól, így elzárnák az egyik legnagyobb pénzcsapjukat.

Zelenszkij ismét arra kérte az országokat, hogy még több fegyvert küldjenek nekik, mivel az ország keleti részén várhatóan újabb harcok kibontakozása van folyamatban.

Az Associated Press lehetőséget kapott arra, hogy az ukránok elnökével készítsen interjút, aki elmondta, senki sem akar egy olyan emberrel vagy emberekkel tárgyalni, akik megkínozták a nemzetüket.

Szerinte ez mind érthető, és mint ember, mint apa nagyon jól megérti ezt a fajta nézetet, ugyanakkor nem akarják elveszíteni a diplomáciai megoldás lehetőségét, feltéve, ha lehet erről beszélni.

Szerinte folytatniuk kell a harcot, amit az életekért kell megtenniük, mert a puszta porért nem lehet harcolni, ha már semmi sincs és emberek sincsenek.

„Emiatt fontos, hogy megállítsuk ezt a háborút.”

Zelenszkij noha bízik abban, hogy megköthetik a békét, és minél előbb, ugyanakkor elismerte, reálisnak kell lenniük egy esetleges gyors békekötés lehetőségét illetően, mivel az eddig lezajlott tárgyalások nem hoztak nagy áttöréseket, ráadásul azokon Vlagyimir Putyin orosz elnök részt sem vett – írja a The Guardian.